Acte públic d’ICV-EUiA a Blanes sobre “Polítiques d’igualtat en temps de crisi”


El dissabte 12, a la Sala de Plens de l’Ajuntament va tenir lloc un acte públic de la coalició ICV-EUiA, en el marc de les eleccions generals, sobre “Polítiques d’igualtat en temps de crisi”.


En l’acte varen participar Maite Mola, candidata a Navarra per Izquierda Unida, i Cristina Simò i Amparo Ardanuy, candidates nº 2 i 6 respectivament per la coalició a Girona. Estava prevista també la participació de Marc Vidal, candidat nº 1 per Girona, que no va poder assistir al mateix, excusant la seva presència.


En les intervencions Amparo Ardanuy va destacar el moment crític en que es troben les polítiques d’igualtat, que han estat les primeres en patir les retallades governamentals tant des de Catalunya com a l’Estat Espanyol. Va remarcar la necessitat de seguir amb iniciatives que donin sortides a les dones, treballant de forma transversal des de tots els àmbits, nacional, autonòmic i local, remarcant la importància de mantenir en funcionament en el àmbit municipal dels SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) com la eina més propera i de major utilitat.


Per la seva banda, Maite Mola, va explicar en primer lloc que el grup majoritari en el que recau la pobresa, l’atur, les desigualtats salarials o la marginació social recau en les dones, que són el 51% de la població mundial. Per treballar per pal·liar aquest greuge va afirmar que cal treballar de forma transversal. Sobre el funcionament a nivell polític de les iniciatives empreses tant des dels grups d’esquerres al Parlament Europeu com en el espanyol, va remarcar la necessitat de comptar a una bona representació en ambdós parlaments, ja que la majoria d’acords al que s’arriba a nivell europeu no passen de ser meres recomanacions o resolucions, que no comporten obligació en la seva aplicació en els diferents països de la UE. Motiu pel que va demanar directament el vot per a la coalició a Catalunya.


Va tancar les intervencions, Cristina Simó, que va fer una directa crítica sobre les iniciatives preses des dels governs del PSOE, PP i CiU. Va afirmar que des d’ICV-EUiA, entre d’altres mesures, es contempla recuperar el desaparegut Ministeri d’Igualtat, com a una eina indispensable per treballar de forma directa sobre una igualtat real per a dones i homes. Va recordar també que la trajectòria social impulsada pels partits abans esmentats i, en especial pel PP, volen tornar a uns valors en els que la dona torna a estar supeditada econòmica i socialment, dins un esquema tradicional, motius pels quals va demanar el vot per a la coalició.


Desprès d’un torn de preguntes, a les que les ponents varen respondre, és va donar per tancat l’acte.