OPA hostil a la Democràcia

per Maxi Rica
post extret del seu blog





Les últimes des-mesures del govern Socialista de Zapatero, amb la plena complicitat de Partit Popular, mostren amb tota la seva esplendor les misèries pròpies del model polític actual, i en format de tragicomèdia, entren en una deriva ultralliberal-economicista que surt directament del forn Merkel-Sarkozy. Els Mercats imposen la seva voluntat, fins i tot a un govern i el seu partit que sap que es fa el harakiri polític a 3 mesos vista de les eleccions.

Els Mercats entren en tromba en les esferes de poder polític, ja sense cap tipus de timidesa, i ens fan una OPA hostil a les estructures de sobirania política i social, per deixar en la carta bàsica de drets de la ciutadania, la seva impremta, introduint un límit en el sostre del dèficit públic que lliga de mans les capacitats de futurs governs que no acceptin el dogma neo-lliberal ortodox. No és de rebut, que després de tants anys de debat sobre la necessitat de reformar la Constitució, per donar cabuda a realitats socials actuals i treure d'altres desfasades (introduir el dret a l'autodeterminació; treure la monarquia per poder anar cap a una República; reforma de la estructura nacional per poder construir un estat federal, etc...) ara, amb nocturnitat i traïdoria en dos setmanes vulguin escriure amb tinta feta amb la sang del poble, el dogma neolliberal que tant i tant de mal a fet la seva aplicació en aquest i d'altres països. No és de rebut que un partit o un govern que es titlla de socialista (i obrer), accepti sense més, les polítiques pròpies de la dreta, de les oligarquies financeres i socials.., en definitiva dels poderosos.

Avui més que mai, la crida del poble contra tanta barra destapada i desfermada, es converteix en la eina per explicar aquesta gent que tot té un límit. Demà, hem de ser nosaltres els que li fem una OPA hostil per tenir uns representats que certament donin veu al poble en aquelles estructures ja tant devaluades, i que amb tanta lluita i dolors varem aconseguir. Hem de "refundar" i "reformar" una democràcia que certament estigui al servei de les persones i no exclusivament dels poderosos. El debat és fa necessari, i amb temps i consens ja farem les reformes que EL POBLE CREGUI fonamentals en la nostra carta de drets.

Que ens sentin!, que trontollin davant del crit dels descreguts i desposseïts!. Que sàpiguen que el poble ni oblida ni perdona!. Que no ens enganyen!, que tenim clar que els partits majoritaris, fen ostentació de a qui representen en realitat, ens volen prendre allò que és nostre. VOLEM PODER DECIDIR, VOLEM TENIR DRET A PARTICIPAR!!.

VOLEM UN REFERÈNDUM PER EXPRESSAR LA NOSTRA OPINIÓ EN L'ÚLTIMA DE LES SEVES AGRESSIONS!!.