INCIDENTS EN EL PARLAMENT DE CATALUNYA : L'EXCUSA PERFECTA


per Paco Martínez
regidor de l'Ajuntament de Blanes per ICV-EUiA

Els lamentables incidents que han succeït a l'entrada del Parlament de Catalunya per suposats membres dels “indignats”, ha estat l'excusa perfecta per no informar del que els diputats catalans anaven a discutir a dintre. 


El que anaven a discutir era els pressupostos de la Generalitat, el quals marcaran la política del govern de CiU, amb el suport del PP i, de moment, el de Joan Laporta.

Doncs bé, el que es discutia era, respecte del 2010, unes retallades del 6.5% en sanitat (que puja fins el 15 % si es compte el deute desplaçat), una reducció del 7.4% en ensenyament, un 10% del departament de benestar i família (amb una retallada del 74,6% del programa d'ajuda a les famílies i la supressió de la prestació a les famílies amb infants de 0 a 3 anys). Les polítiques d'habitatge disminueixen en més del 30% i etc., etc.

Això sí, a les 500 famílies més riques de Catalunya se'ls elimina el pagament de l' impost de successions.

És a dir, són uns pressupostos que accentuen les diferències socials; un eufemisme per dir que els rics seran més rics i el pobres seran més pobres.

Heu sentit a la televisió o a la ràdio, o llegit en algun diari, algú que us parli d’ això que us estic explicant? Crec que no.
Només us han explicat que si l'helicòpter, que si l'esprai al Boada, etc., etc. S'han recreat amb en Boada i l'Herrera, que no surten per la televisió ni per casualitat. Però això sí, si alguns els fan una malifeta, ens ho ensenyen perquè quedi clar que als indignats no els agrada ICV-EUiA. 


No sigui que algun indignat s'equivoqui i es pensi que nosaltres també estem indignats i ens voti.

1 comentari:

Maxi ha dit...

És trist... però com sempre, els mitjans han preferit desviar l'atenció de la ciutadania. El rebuig aquestes retallades, eren la causa de les mobilitzacions.

Ens "colat" un bon gol, amb l'aprovació d'un dels pressuposts més neolliberals que s'han aplicat arreu d'Europa, excepte en els països "obligats" per el FMI i la UE, per ser "rescatats" (jo diria millor..: del tot enfonsats). L'esquerra a volgut explicar-ho i el soroll, aprofitat (i potser propiciat) per l'actual govern, a tapat el delicte... això es una malifeta amb "nocturnitat i alevosia!" (políticament parlant, es clar!).