El PSC decideix governar en minoria pactant amb qui calgui



Un moment de la roda de premsa d'ICV-EUiA de Blanes
Després de dues trobades entre el PSC i la coalició ICV-EUiA, per tal d’arribar a un pacte de govern per l’Ajuntament de Blanes, la executiva dels socialistes ha pres la decisió de no pactar i de governar en solitari i en minoria.

Aquesta decisió va ser comunicada personalment a Joan Salmerón pel cap de llista dels socialistes, Josep Marigó, la nit de dilluns 5 de maig. 

La decisió s’ha produït després de la publicació en la premsa gironina, diumenge 4 de juny, d’una noticia en què CiU, el gran derrotat en aquestes eleccions municipals, anunciés que s’oferia per donar suport a la candidatura de Josep Marigó com a alcalde, en el cas que els socialistes decidissin no pactar amb ICV-EUiA. També el PP va oferir el seu suport als socialistes en el mateix sentit.

En les negociacions entre el PSC i ICV-EUiA, s’havia arribat a alguns acords tant pel que fa a l’organigrama de l’equip de govern, com a donar suport a Josep Marigó com a alcalde pels quatre anys de la legislatura. També hi havia acord respecte a una sèrie de mesures econòmiques relatives al ajust dels sous dels regidors, i al fet que no hi hauria alliberats en el govern municipal per tal de estalviar despeses excessives a l’Ajuntament. 

Tanmateix, no s’havia pogut parlar d’acords programàtics, tal com proposava ICV-EUiA, ja que, segons l’argument dels socialistes, aquests no es podrien signar fins a saber la realitat de les finances de l’Ajuntament, enfocant tota la negociació cap a l’organigrama i les regidories.

Joan Salmerón i Amparo Ardanuy
En recents declaracions a Ràdio Marina, Josep Marigó ha manifestat que la decisió ha estat presa per acatar el resultat de les votacions. També deixa clar que el model de govern pel qual aposten els socialistes blanencs és el mateix que intenten consolidar PSOE i PP a nivell estatal. Un bipartidisme de blancs i negres monolític on no hi hagi veu per partits d’altres orientacions, als que es desqualifica sense vergonya: “Hi ha esquerres que només tenen l’esquerra a la boca, i no a les seves polítiques, i  hi ha esquerres que ho practiquem amb les nostres accions. Nosaltres no ens hem venut a ningú, nosaltres estem venuts al poble de Blanes.”

Després d’afirmar prèviament, en declaracions a BlanesTV, que la regidoria de joventut no havia estat el problema per no arribar a un acord amb ICV-EUiA, en les declaracions fetes a Ràdio Marina dona una versió diferent: “No hi ha un problema de qui porta joventut sinó que el problema és qui te la credibilitat per portar joventut.” 

De tot el que ha succeït en aquests darrers dies, per a la coalició ICV-EUiA queda de manifest que no hi ha hagut intenció clara de formar  govern per part dels socialistes amb un altre partit d’esquerres,  i que prefereixen governar amb minoria deixant els possibles acords per “remuntar” Blanes en mans de CiU i PP, partits que, en la darrera legislatura, no han estat exemple de govern participatiu ni de bona gestió a l’Ajuntament.

Des d’ICV-EUiA seguirem treballant per Blanes, donant resposta a la confiança que els nostres votants han demostrat cap a la nostra formació i defensant els interessos de tots els blanencs i blanenques.