CONSTITUCIÓ DEL FORUM REPUBLICÀ DE COMARQUES GIRONINES

El proper 14 d'abril es commemora el 80 Aniversari de la República Espanyola. Amb aquest motiu es celebren diversos actes a les comarques gironines. Entre ells destaca el de la presentació del Manifest per la IIl República i recollida de signatures a Girona capital, organitzat pel Fòrum Republicà de les Comarques Gironines:

 - Divendres dia 8, a partir de les 6 de la tarda, recollida de signatures d'adhesió al Manifest per la III República a la Rambla de la Llibertat de Girona. 
- Dimecres dia 13, a les quatre de la tarda, a la Sala d'Actes de la Farinera (El Punt Diari, Girona) presentació pública del Fòrum Republicà i del Manifest, el text del qual reproduïm a continuació:

MANIFEST PER LA III REPÚBLICA

Nosaltres, ciutadans i ciutadanes de les comarques gironines, amb sensibilitats polítiques i socials diverses, volem manifestar:

Que davant la crisi econòmica, financera, energètica, mediambiental, de valors, de civilització, sistèmica en definitiva, cal posar en el centre del debat el model d’Estat més escaient per tal de fer possible una sortida progressista a l’actual situació. En efecte, tant el govern com la dreta econòmica i social coincideixen avui en la tasca de blindar la institució monàrquica vigent, ideada a partir dels designis successoris del franquisme, com l’instrument que millor pot garantir una sortida conservadora a la crisi i de sotmetiment a les obscures lleis del mercat. Per això entenem que és la forma republicana d’Estat la que pot arribar a configurar-se com el marc econòmic, social i polític, i també institucional i cultural, que la ciutadania es procura per tal d’afrontar els seus problemes i les seves solucions.

- Volem avançar decididament cap a la III República, i la volem basada en els següents principis:
a) La defensa dels drets humans en el ben entès que, o es compleixen en la seva totalitat o són una trampa que disfressa el domini d’una minoria sobre la majoria. 
b) La democratització de l’economia. Cal assegurar que tots els recursos de l’Estat es posen al servei de la ciutadania i que l’economia està al servei de les persones i no al revés. 
c) Una democràcia radical, participativa i paritària que faci de les persones, ciutadanes i no simples consumidores, que faci possible la plena igualtat de dones i homes més enllà de les restriccions de fet que les formacions econòmiques i socials capitalistes mantenen. 
d) Un Estat laic, en el qual qualsevol església o creença es cenyeixi a l’àmbit privat. 
e)  El protagonisme de l’educació, la investigació i les virtuts cíviques. 
f)  La preeminència de l’austeritat i del rigor en tot allò que fa referència a les qüestions públiques. 
g)  La Pau com a objectiu, un Dret i un Deure. 
h) Un Estat federal , com a resultat de la lliure adhesió dels diferents pobles de la nostra geografia, tot assumint el dret d’autodeterminació com a legítima aspiració, en una Europa federal, estructurada no com un simple mercat únic sense pes en la política internacional, sinó organitzada a l’entorn d’un procés federal constituent i que tingui en la pau, la solidaritat i la cooperació els seus signes d’identitat.

- Per tot això ens constituïm en Fòrum Republicà de les comarques gironines amb la finalitat de: 

a) Promoure un debat d’idees i d’iniciatives per tal lligar els aspectes concrets de la nostra realitat amb la perspectiva de la constitució de la III República. 

b) Mobilitzar i estimular esforços per tal de fer possible l’avenç dels valors republicans en el si de la nostra societat. 

c) Fomentar la coordinació amb altres entitats i instàncies que, a nivell de Catalunya i de l’Estat espanyol, es proposen avançar en el camí constituent de la III República i superar les restriccions derivades d’una Transició avui ja esgotada.

                                                                            Girona, abril del 2011
www.forumrepublicagirona.blogspot.com

Primeres adhesions:
Marta  Alberich  (Roses),  Marián  Anguita  (Blanes),  Maxi  Antequera  (Blanes),  Amparo  Ardanuy  (Blanes), Maria Arimany (Bescanó), Carme Bosch (Terradelles), Eudald Carbonell (Girona), Josep Colomé (Palafrugell), Joan  Colomer  (Girona),  Bartomeu  Compte  (Girona),  Jordi  Córdoba  (Girona),  Paco  Frutos  (Calella),  Toni García (Lloret de Mar), Cayetano Gómez (Sarria de Ter), Argemir Gónzalez (Blanes), Ester Llorenç (Maçanet), Paco Martínez (Blanes), Xevi Martínez (Palafrugell), Vicenç Mata (Girona), Lluis Medir (Palafrugell), Albert Miralles (Sils), Sebas Parra (Salt), Victoriano Ramos (Caldes de Malavella), Rosa Regàs (Llofriu), Maxi Rica (Blanes), Antonio Rocafull (Palafrugell), Javier Rodríguez (Lloret de Mar), Antonio Rodríguez (Tordera), Joan Salmerón  (Blanes),  Victoria  Salvadó  (Girona),  Victor  Sánchez  (Ciurana),  Ariadna  Sánchez  (Roses),  Cristina Simó (Sils), Juli Suárez (Girona), Joan Sureda (Blanes), Joan Usano (Olot).

1 comentari:

Anna ha dit...

Ara és l'hora, segadores i segadors!
Si tu l'estires fort per aquí, i jo l'estiro fort per allà, segur que, entre tots, fem tombar un sistema anacrònic, injust, insostenible,i imposat per un dictador.