Blanes 2007-2011: “Ara toca, ara no toca”

per Marián Anguita Ferrer

Parafrasejant a l’inrevés la frase de Jordi Pujol: “Ara no toca”, que al llarg de la seva vida política i pública utilitza quan vol defugir alguna pregunta incòmode, els partits polítics que governen als ajuntaments de casa nostra apliquen la màxima del “ara toca”.

Això és el que està passant, ara, a Blanes. L’equip de govern ha passat els quatre anys del seu mandat defugint posar el fil a l’agulla per tirar endavant projectes o donar solucions a problemes puntuals de la nostra vila, que la ciutadania els hi exigia, o que estaven previstos dins de les promeses fetes per ells mateixos, donant com a única resposta el “ara no toca”.

L'endemà d'inaugurat, el parc de salut era ple de fang


Però ara la frase que abandera la gestió municipal, comandada per CiU, és el “ara toca” i veiem com per tot arreu, carrers i places de la nostra vila, es fan tot tipus de neteges, apedaçament de calçades, de voreres, instal·lació de parcs per exercicis físics, etc. Uns exemples: els parcs de salut instal·lats a Ca La Guidó, al Parc de la Mina Cristal·lina, Racó d’en Portes (fruit d’un acord amb DIPSALUT amb una aportació mínima per part de l’Ajuntament, però es pengen la medalla) , o la remodelació de l’Avinguda de Catalunya a La Plantera. 

Clar que, des del govern municipal, argumentaran que tot això ja estava previst, però no deixa de ser més que sospitós que totes aquestes obres es duguin a terme i s’acabin a cuita corrent just abans del 28 de març.

Perquè, per qui no ho sàpiga, a partir del 28 de març, gràcies a la nova llei electoral, en cap municipi de Catalunya es poden fer inauguracions o actes públics que puguin influir en les decisions de l'electorat. Cosa que és feia habitualment en anteriors períodes pre-electorals i que suposava una propaganda gratuïta pels partits que governaven i que deixaven als partits de l’oposició en clara desavantatja pel que fa a la seva projecció pública.

Desnivell i gespa pelada. Parc de Salut?
Així doncs cal córrer a fer cosetes cara a la galeria, per deixar una bona imatge de darrera hora perquè “ara si que toca” perquè els blanencs i les blanenques s’oblidin de tot el que ha quedat penjat, perquè oblidin que el dèficit de les arques municipals es enorme, perquè oblidin que el que s’ha fet en aquests anys no ha estat gràcies a una bona gestió del govern municipal, sinó a que han tingut la gran sort de rebre important subvencions econòmiques del govern central -FEIL i  FEOLS- que els hi ha permès fer grans i vistoses obres al centre de la vila. 

Per acontentar els barris, tant queixosos i crítics per la marginació a la que s’han vist sotmesos per part del govern de CiU, PP, PDB+ERC en aquests quatre anys, ara és posen pedaços que queden molt be per sortir a la fotografia i per fer veure que l’equip de govern ha fet coses per tothom.

Clar que corren el risc que, en els dies que van des de el 28 de març fins al 6 de maig, quan comença la campanya electoral, la gent s’adoni de tot el que ha quedat penjat,  que a Blanes ha estat molt, i que recordi totes les despeses injustificades  malbaratades en activitats públiques de dubtosa rendibilitat i els excessos econòmics en sous dels càrrecs públics, com els de l’alcalde i els càrrecs de confiança, que han deixat al municipi endeutat fins al cap d’amunt i per molts anys.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nois i noies de EUiA, ja sabeu de que parleu quan parleu de DIPSALUT i de la campanya publicitària que n'ha fet el vostre candidat a alcalde que és en Marigó i no en Salmeron.
Mai s'havia vist tanta manipulació en el discurs al parlar de la procedència del fons de DIPSALUT i d'ocultar que en Marigó té el càrrec que té gràcies a ERC els seus enemics o amics segons si plou a Girona o a Blanes.
De la resta de la vostra nota no en parlo. Dieu i repetiu que està al guió, no hi veig cap aportació nova.
Joan de Blanes

Éngives ha dit...

El candidat a l'alcaldia de Blanes d'ICV-EUiA és en Joan Salmerón. No ignorem quin és el càrrec que ocupa en Marigó, però denunciem i recordem a la ciutadania l'oportunisme de determinades accions públiques vinguin d'on vinguin i mes encara quan s'utilitzen les vies institucionals.
D'altra banda el guió es el que en aquest darrers anys ha imposat a la ciutadania blanenca l'equip de govern format per CiU,PP, PDB amb el suport d'ERC, no es novetat però cal que ho recordem per tal que no es torni a reproduir aquesta conxorxa dels partits de dreta.