Manifest en condemna de les declaracions del senyor regidor de turisme i fires i festes Fernando Gomez

Reunides les joventuts: Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, Alternativa Jove – Joves d’Esquerra Verda i la Joventut Socialista de Catalunya; en les agrupacions de Blanes; com a organitzacions democràtiques i convençudes fermament en la igualtat, en la llibertat i en els drets humans, estem totalment en desacord amb les declaracions que ha fet el senyor Fernando Gómez, Regidor Turisme i Fires i Festes de Blanes, entorn al col·lectiu homosexual.

Volem recordar que durant el darrer any, el ple municipal de la Vila de Blanes va aprovar per majoria dos acords plenaris en suport del col·lectiu GLTB, un referent a la denominació de la Vila de Blanes com a Ciutat Gayfriendly i l’altre que garantia el suport de la vila cap a la celebració del dia de l’orgull LGTB 2010.

Aquest senyor ha afirmat que Blanes no disposa “de discoteques, hotels amb jardinets i llibreries per a aquest col·lectiu”, i que la seva presència “no és compatible amb el turisme familiar i esportiu” , citant textualment.

Des de les nostres agrupacions defensem que el col·lectiu homosexual, lesbià i transsexual no necessita cap particularitat en aquests espais i que no és incompatible el turisme familiar i esportiu amb el turisme LGTB ja que, en ple segle XXI, són molts els països i societats que han anat prenent consciència de la realitat de les llibertats sexuals de tots els col·lectius.

Tanmateix, entenem la situació creada pel regidor de turisme com a molt greu i perjudicial per a la imatge del turisme de Blanes, amb ressò a nivell estatal, i amb la crida de diferents coordinadores de LGBT de l’Estat Espanyol al boicot a la nostra vila. Gràcies al senyor Gómez ja no només som coneguts com una vila famosa per encendre cada any els seu concurs de focs artificials, sinó com una vila capaç d’encendre la flama de l’homofòbia allà on ni n’hi ha.

Davant de la situació creada, acordem els punts següents:

-Condemnem les declaracions del senyor Fernando Gómez al considerar-les un atac les llibertats sexuals, titllables d’homòfobes.

-Exigim que el senyor Fernando Gómez faci una rectificació pública, via comunicat o via ple municipal, en la que retiri les afirmacions que va realitzar i que es comprometi a portar a terme totes les mesures que siguin necessàries per reparar el mal creat a la imatge turística i social de la vila.

-Exigim tornar emprendre totes les converses, accions i col·laboracions amb l’entitat Gaylestots que siguin necessàries per aconseguir una relació de treball conjunt i facilitar així la celebració del Pride Costa Brava – Alt Maresme 2011 a la nostra vila, com hauria d’haver succeït aquest any, sempre i quan les mesures tècniques i logístiques ho permetin.

-En cas de que no hi hagi compromís per a que això sigui així, exigim la dimissió del senyor Fernando Gómez regidor de Fires i Festes i Turisme, ja que ha demostrat que no és la millor persona per dirigir el projecte de turisme del poble. Les seves declaracions han tingut ressò a diversos mitjans de comunicació catalans i espanyols que han provocat que s’iniciï un boicot per part de diverses coordinadores d’aquest col·lectiu catalanes i espanyoles cap a la vila de Blanes. Això suposarà una greu i dolenta conseqüència per la imatge del poble de Blanes i pel turisme, eix vertebrador, d’aquest.

- Finalment creiem que és obligació del jovent de la Vila de Blanes que lluiti diàriament en contra de la desigualtat i la discriminació per raó d’orientació sexual. Per aquest motiu signem el document les diferents organitzacions polítiques juvenils de la Vila de Blanes, ja que considerem que el dret a la llibertat sexual ha d’estar per sobre de qualsevol ideologia i hem d’estar units i unides en contra de qualsevol actitud homòfona.

Per això, convoquem una roda de premsa per explicar la nostra posició en contra de les declaracions del regidor Fernando Gómez pel proper dimecres 21 de Juliol a les 19.30h davant de La Casa del Poble on es durà a terme el ple municipal a les 20h i llegirem el manifest.

Blanes, 19 de Juliol del 2010

Joventut d’Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes – JERC Blanes
Alternativa Jove i Joves d’Esquerra Verda de Blanes
Joventut Socialista de Catalunya - Selva Marítima.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És que no creu ningú que la millor normalització i acceptació dels gais i lesbianes passa per la normalitat dels seus àbits, sense fer les loques?
Voleu dir que cal fer festes gais per reivindicar? Reivindicar el què? Que encara volen ser més especials fent aquest tipus de festetes? Foteu el que volgueu, però deixeu als altres pensar que no s'hi val tot. Si no em deixen celebrar la meva festa de cumple al passeig de mar amb carpes, serà en Gómez homòfo-cumples??
Una mica de serietat i no tant de populacho barato.