Espectacles: Els plens de l’Ajuntament de Blanes


Els ciutadans de Blanes contemplen estorats des de fa mesos l’indescriptible espectacle de la celebració dels plens municipals. L’equip de govern pren decisions a tort i a dret des de la impunitat que representa el comptar amb la majoria absoluta, decisions que imposa sense comptar amb els partits de l’oposició, amb els que no hi ha altre interlocució que la desqualificació pura i dura, no s’admeten ni suggerenciès ni contrast de parers, ni amb la opinió o el criteri dels ciutadans o de les entitats cíviques, empresarials i associacions de veïns de la ciutat.

En aquest primer trimestre de 2009 els blanencs ja han sofert aquest regim quasi dictatorial en la seva butxaca, amb la pujada irresponsable de les taxes fiscals, del preu de l’aigua o de la pujada dels preus del transport públic, per citar-ne alguns. Enlloc de facilitar eines per a superar la greu situació de crisi econòmica, l’equip de govern dona l’esquena a aquesta realitat i, enlloc d’estrenyés el cinturó, escanya a la ciutadania.

Amb la concessió de les subvencions estatals als ajuntaments per portar a terme projectes de millora d’infraestructures i afavorir la contractació de empreses i persones a cada municipi, Blanes s’ha emportat una bona quantitat, de gairebé 7 milions d’euros. La sorpresa ha arribat quan projectes als que es destinaran aquests diners son obres que afecten majoritàriament, ni mes ni menys que un 90,31 % al centre de la vila, deixant de banda barris i zones molt mancades de millores.

I el que es pitjor, aquestes obres no compliran la finalitat de la subvenció: donar feina a empreses i persones de Blanes, doncs per les seves característiques i envergadura, poques empreses blanenques podran optar a fer-les. Ens troben doncs davant d’una altra rentada d’imatge de l’equip de govern, iniciatives de cara a la galeria, per donar imatge però que no serviran per pal·liar els efectes de la crisi.

A aquest espectacle mediàtic cal afegir-hi la posada en escena que es produeix ple rere ple. Les actituds xulesques i menyspreadores de determinats membres de l’equip de govern, des de l’alcalde Tries, el regidor Ansel Ramos de l’area d’esports o el regidor de l’area d’hisenda Joan Burjachs. Les servils i aquiescents dels regidors dels partits minoritaris en aquest equip, com Celestino Lillo del PP o Conxita Boldú d’ERC. Afegint-si a aquestes actituds, la manca d’autoritat i control de l’alcalde que només alça la seva veu quant no te mes remei per enfrontar-se o desautoritzar als regidors de l’oposició o per a impedir que els ciutadans, en els torns oberts de preguntes exerceixin lliurament aquest dret.

Tot un espectacle, que encara que sembli gratuït ens esta costant molt car a tots els blanencs, tant en el dia a dia com en el futur de la nostra vila.

M. Anguita