Campanya d'EUiA per la reforma de la llei electoral


El 23 d'abril, dia de Sant Jordi, EUiA ha iniciat una campanya de recollida massiva de signatures en favor de la reforma de la Llei Electoral. L'objectiu d'aquesta és fer patent que "l'actual llei electoral és injusta i no respon a un dels mandats constitucionals, el d’una persona, un vot".

EUiA ha triat aquesta data emblemàtica a Catalunya perquè "a més de la diada de la nostra cultura i la nostra llengua, és una diada en favor de la democràcia", així ho va comentar en Jordi Miralles en la presentació de la campanya.

Es tracta de conscienciar a tota la ciutadania, tant a els que ens van votar com els que ho van fer per altres forces polítiques, que per un sentit de justícia i pensant en el bé de la democràcia cal aquesta reforma per a que tothom es senti degudament representat en el Parlament, i que no es donin casos com el que ha ocorregut, per exemple, en el cas de les més de 800.000 persones que varen votar IU/ICV-EUiA i que han quedat mancades de grup parlamentari propi que els representi, amb 2 diputats.

Serà una campanya que durarà força temps. Aprofitarem qualsevol moment i ocasió per recollir signatures, com per les festes majors de l’estiu i, a més a més, organitzarem un acte públic per explicar el perquè d'aquesta iniciativa.

EUiA també està preparant un manifest recolzat per personalitats del món de la cultura, la universitat, la justícia i els mitjans de comunicació, que coincideixen amb nosaltres que cal donar passes en la millora de la qualitat democràtica. Més endavant informarem dels llocs on es pot signar per recolzar aquesta iniciativa. El primer balanç de la campanya es farà el 4 d’octubre, coincidint amb la festa anual d´EUiA.

Amparo Ardanuy
Coordinadora d’EUiA de Blanes